2021-09-27 16:50:42• hírek • Bede Emőke

Lecsaptak a drogbandára: harminc helyszínen tartott házkutatást a DIICOT – Helyszíni képek

Hétfő hajnalban a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyészei több, állig felfegyverzett rendőr és csendőr kíséretében 30 házkutatást tartottak Szatmár és Bihar megye területén. Az összehangolt akció célja egy olyan bűnszervezet felszámolása volt, mely nemzetközi szintű kábítószer-kereskedelem révén szolgálta ki a helyi fogyasztókat.

A bűnbanda vezetői Hollandiából, egy futárszolgálat révén szerezték be a különféle kábítószereket, majd miután a drogok megérkeztek Romániába, a dílerek Szatmár megye területén, nem ritkán középiskolák közelében terítették az anyagot 100 és 200 lej közötti grammonkénti áron.


A házkutatások során összesen 873 gramm barna port, 356 gramm fehér, kristályos anyagot (mefedront), 18 mobiltelefont, 2 tabletet, 16 növénydarálót, más néven grindert, 8 precíziós mérleget, 17.800 lejt és 400 eurót, 2 engedélyköteles fegyvert, egy illegálisan tartott légpuskát, 115 sörétet, 24 bozótvágót és 2 szablyát találtak. Mindezeken túl a nyomozóhatóság már a rajtaütést megelőző szakaszban is több mint egy kilogramm mefedront foglalt le az ügyben.


A DIICOT szatmári irodájába összesen 10 személyt kísértek be kihallgatásra.
















 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: